In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Svetový deň mlieka na našej škole PDF Tlačiť E-mail

Ako to posledné roky býva zvykom, aj tento rok sme si v škole pripomenuli, aký veľký význam má pre náš život a náš organizmus mlieko. 28. september je vyhláseným Dňom mlieka. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka v školách. Je to aj  spôsob, ako upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti.

Mlieko pozná azda úplne každý. Je to tekutina, ktorá dáva život a je našim hlavným zdrojom prísunu vápnika. A ten je predsa veľmi dôležitý pre stavbu kostí, zubov, ale aj celkového stavu organizmu a zdravia  človeka.

Deň mlieka je preto dobrá príležitosť, aby sme si uvedomili  význam mlieka pre naše zdravie. Na našej škole žiačky deviateho ročníka v  ,,mliečny deň“  predávali  ochutené  mliečne  nápoje  (v ponuke boli tri príchute: jahoda, čokoláda a vanilka) a niekoľkými aktivitami na tému Mlieko. Cena jednej škatuľky mliečneho nápoja bola 0.50 €.

V tento deň sa žiaci našej školy obliekli do bielych tričiek, na znak bielej farby mlieka.
Na záver  sa ospravedlňujeme  tým, ktorým sa tento rok mliečko neušlo z dôvodu veľkého záujmu. Na budúci rok to určite napravíme wink
sv. den mlieka ...
sv. den mlieka u nas na skole 1 sv. den mlieka u nas na skole 1

sv. den mlieka ...
sv. den mlieka u nas na skole 2 sv. den mlieka u nas na skole 2

sv. den mlieka ...
sv. den mlieka u nas na skole 3 sv. den mlieka u nas na skole 3

sv. den mlieka ...
sv. den mlieka u nas na skole 4 sv. den mlieka u nas na skole 4