In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Skutočné knižnice – skutočné vzdelávanie: 100 rokov od vzniku Česko-Slovenska PDF Tlačiť E-mail

 Medzinárodný deň školských knižníc je dňom, ktorý sa pre našich žiakov, učiteľov a priateľov školy stal tradíciou, práve preto sme neváhali a rozhodli sa zabojovať aj tento rok v tomto celoslovenskom projekte. V nasledujúcich riadkoch vám bližšie priblížime prípravu a priebeh tohto príjemného podujatia.
            
Projekty, prezentácie a videá našich žiakov chronologicky predstavovali  100 ročné obdobie. Všetko sa to začalo v roku 1918 a trvalo až dodnes. Toto 100 ročné obdobie sme žiakom rozdelili po jednotlivých desaťročiach. Začali sme od najstaršieho obdobia, ktoré mali pridelené deviataci, až po súčasnosť, ktorej venovali svoju pozornosť naši prváčikovia. Úlohou žiakov bolo, čo najlepšie a najkreatívnejšie priblížiť dané desaťročie nielen svojim spolužiakom, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa mohla na tomto podujatí zúčastniť.
           
Každá trieda sa poctivo venovala svojmu desaťročiu. 22. október sa niesol v duchu kníh, knižníc, histórie, spomienok. Znamenal pre celú školu štúdium, resp. tvrdú prácu a vzájomnú spoluprácu.
         
V kultúrnom dome žiaci našej školy odprezentovali svoje práce pred širokou verejnosťou aj pozvanými hosťami. Vo svojich prezentáciách sa snažili zachytiť tie najvýznamnejšie okamihy každého obdobia. Či bolo vzdelávanie jednoduchšie voľakedy, alebo dnes, na to si musí nájsť už odpoveď každý sám. Okrem prezentácií, projektov, tancov  a scénok žiaci zrealizovali aj výstavu kníh, učebníc a predmetov z tohto obdobia. Široká verejnosť, ale i pozvaní hostia, tak mali možnosť zaspomínať na časy, keď práve oni chodili do školy.