In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Svetový deň vody PDF Tlačiť E-mail

Už od roku 1993 je 22.marec svetovým dňom vody. Každoročne sa v tento deň venuje veľká pozornosť vode, bez ktorej by ľudstvo na Zemi nedokázalo existovať.

Aj v tomto školskom roku si žiaci a žiačky našej školy spoločne s pani učiteľkami pripomenuli tento dátum. Rozprávali sa o význame vody pre človeka, rastliny i živočíchy. Neostalo však len pri slovách.
Žiaci na prvom stupni sadili paradajky a papriky. Názorne si tak pripomenuli, ako funguje kolobeh vody v prírode a ako je voda dôležitá pri pestovaní. Svoju kreativitu využili deti pri tvorbe básničiek a príbehov, ktorých témou bola práve voda a jej nenahraditeľnosť. Na druhom stupni prebiehali taktiež zaujímavé aktivity. Tvorili sa plagáty, rozširovali vedomosti o vode a konala sa aj tradičná súťaž v pití čistej vody. Jej víťazkou sa stala deviatačka Katarína Kassayová.
Veríme, že svetový deň vody na našej škole upriamil pozornosť na túto vzácnu tekutinu a povzbudil všetkých, aby vodu neznečisťovali, ale ochraňovali a v dostatočnom množstve aj pili. Ak totiž žiak základnej školy po náročnej vyučovacej hodine vypije cez prestávku pohár čistej vody, výrazne mu to zlepší metabolizmus. Nezabúdajme preto počas celého roka, že voda je pre zdravý život nevyhnutná.

alt  alt  alt
alt  alt  alt  alt 
alt  alt